Euroopan parlamentin TRAN-valiokunta vahvistui suomalaisjäsenillä

Brexitin myötä Euroopan parlamentin MEP-kokoonpano muuttui ja Suomesta saatiin yksi edustaja lisää, kun MEP Alviina Alametsä liittyi Greens/EFA -ryhmään eli Euroopan vihreisiin. Alametsä on vahvistus myös liikennesektorille, sillä TRAN-valiokunta (Euroopan parlamentin liikenne- ja matkailuvaliokunta) nimitti Alametsän, 27, varajäsenekseen. Lisäksi hän on Helsingin kaupunginvaltuutettu, ja on muun muassa ajanut luontoalueiden parempaa saavutettavuutta joukkoliikenteen parantamisen kautta.

Toinen uusi nimitys TRAN-valiokuntaan on MEP Elsi Katainen (Uudistuva Eurooppa -ryhmä), josta tulee valiokunnan täysjäsen. Kataiselle erityisesti kotimaan saavutettavuus ja liikenneyhteydet ovat tärkeitä, ja hän mainitsee puhtaamman liikenteen ratkaisut ja harvaan asuttujen alueiden aseman olennaisiksi aiheiksi tulevissa eurooppalaisissa liikenneuudistuksissa.

MEP Henna Virkkunen (Euroopan kansanpuolueen ryhmä EPP) jatkaa TRAN-valiokunnan varajäsenenä. Edellisellä parlamenttikaudella 2014-2019 hän toimi valiokunnan täysjäsenenä.