Green Deal nähdään mahdollisuutena Suomen liikennealoilla

EU-komission julkaisema Vihreän kehityksen ohjelma, Green Deal, alkaa hahmottua tarkemmin myös liikenteen osalta. EU:n ilmastolain julkaiseminen, komissiossa käynnistynyt Kestävän ja älykkään liikenteen strategian valmistelu, liikennepoliittisen Valkoisen kirjan uudelleen arviointi sekä EU:n energiaverodirektiivin uudistaminen ovat kukin tärkeitä liikennealoille ja nostettu myös suomalaisten liikennejärjestöjen EU-edunvalvojan, FinMobilityn, painopisteeksi vuoden 2020 ensimmäisellä vuosipuoliskolla. ”Vihreän kehityksen ohjelmassa on edustamiemme toimijoiden kannalta jokaiselle jotakin – kuljetusalan yrityksille, liikenneinfran rakentajille ja ylläpitäjille, autoalalle – ilmasto- ja ympäristötavoitteet koskevat kaikkia ja haluamme tuoda suomalaisen liikennenäkemyksen väkevästi osaksi EU-tason keskustelua” sanoo asiantuntija Inari Kurvinen FinMobilityn Brysselin toimistolta. Inarin mukaan ”Green Deal on paketti, joka toki asettaa velvoitteita, mutta sen liikennealoille luomat mahdollisuudet painavat vaakakupin voiton puolelle”. Kestävä liikkuvuus osana Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa